Borgerlig begravning

BORGERLIG BEGRAVNING

En borgerlig begravning är en begravning som inte sker i Svenska kyrkans ordning. Vem som helst kan begravas borgerligt i Sverige. Det vanligaste är att den avlidne själv har önskat en borgerlig begravning.  Man kan välja borgerlig begravning även om man är medlem i Svenska kyrkan. En borgerlig begravningsförrättare kallas officiant. Vid en borgerlig begravning väljer anhöriga själva innehållet i begravningsceremonin. Officianten ger råd och har ofta en egen modell.


En borgerlig begravning innehåller oftast musik, diktläsning, en minnesberättelse och personporträtt av den som har dött. Anhöriga kan själv anlita en borgerlig begravningsförrättare eller så kan man få hjälp av begravningsbyrån. Hyra vackra Johannessalen för borgerliga begravningar!


I det västra gravkoret finns gott om plats för en vacker begravningsakt. Därefter finns möjlighet att samlas i Johannessalen för att hedra och minnas den bortgångne. Vill ni bjuda på kaffe eller mat kan vi rekommendera flera lokala cateringföretag.


Hitta hitJohannesgatan 19, Stockholm.

T-bana Hötorget

Telefon: 08- 508 88 650

Bokning

 

 

S:t Johannes församling

Frejgatan 31, 113 49  STOCKHOLM

08-508 88 650  Email: boka@johannessalen.se

Genvägar

 

 

Hem  |  Lokalerna 

CateringKontakt

Copyright © All Rights Reserved