Borgerlig begravning

BORGERLIG BEGRAVNING

En borgerlig begravning är en begravning som inte sker i Svenska kyrkans ordning. Vem som helst kan begravas borgerligt i Sverige. Det vanligaste är att den avlidne själv har önskat en borgerlig begravning.  Man kan välja borgerlig begravning även om man är medlem i Svenska kyrkan. En borgerlig begravningsförrättare kallas officiant. Vid en borgerlig begravning väljer anhöriga själva innehållet i begravningsceremonin. Officianten ger råd och har ofta en egen modell.


En borgerlig begravning innehåller oftast musik, diktläsning, en minnesberättelse och personporträtt av den som har dött. Anhöriga kan själva agera borgerlig begravningsförrättare eller välja att anlita en borgerlig begravningsförrättare eller så kan man få hjälp av begravningsbyrån. Hyra vackra Johannessalen för små intima borgerliga begravningar!


I det västra rummet kan en vacker begravningsakt med kista eller urna hållas. Rummet rymmer cirka 30 deltagare. Därefter finns möjlighet att samlas i Johannessalen, som rymmer cirka 65 sittande matgäster för att hedra och minnas den bortgångne. Vill ni bjuda på kaffe eller mat kan vi rekommendera flera lokala cateringföretag.

Oavsett om du vill ordna en begravningsceremoni med eller utan minnesstund,
så får du något som passar just dig. 

Priser för borgerlig begravning


Västra rummet där begravning hålls rymmer cirka 30 biosittande gäster. Johannessalen rymmer 65 sittande matgäster. 

Porslin, glas, bestick och städning (avtorkning golv och städning kök) ingår i priset. Samtliga priser inklusive moms.

PRIVATPERSONER

FÖRSAMLINGSMEDLEM

ÖVRIGA PRIVATPERSONER

Borgerlig begravning, endast ceremoni

3 000 kr

3 000 kr

Borgerlig begravning inkl minnesstund

6 400 kr

6 400 kr